Royal Dog Food

Met een jarenlange ervaring in hondenvoer en snacks is er nu een vers vlees product ontwikkeld onder eigen label die past bij de leefwijze en gewoonten van de huidige hond, voor groot of klein, jong of oud, actief of rustig.

Zoals u wellicht weet is uw hond van nature een carnivoor, een vleeseter. Echter vlees alleen is niet voldoende want uw hond heeft de juiste balans nodig van proteïnes, mineralen, vetten, koolhydraten en vitamines. Er zijn dan eigenlijk ook 3 soorten hondenvoer op de markt verkrijgbaar die daar aan voldoen: 1. Droog (brokken) 2. Nat (blikvoer) en 3. KVV (Kompleet Vers Voer).

Er zijn dan eigenlijk ook 3 soorten hondenvoer op de markt verkrijgbaar die daar aan voldoen:

1. Droog (brokken)
2. Nat (blikvoer)
3. KVV (Kompleet Vers Voer).

Naast de eerder genoemde 3 hondenvoer is er eigenlijk nog een methode; namelijk de BARF methode wat staat voor Bones And Raw Food. Een methode waarbij men zelf samenstellingen maakt van rauw vers vlees inclusief botten aangevuld met groenten en vezel-producten. De BARF methode benadert het beste de natuurlijke voeding van uw hond, maar vereist wel de nodige kennis en tijd om de juiste samenstellingen te maken.

Met Royal Dog Food heeft Kruijning Diervoeding nu een eigen merk KVV ontwikkeld die na BARF het beste aansluit op de natuurlijke voeding. Royal Dog Food is dusdanig samengesteld dat het uitstekend past bij de ontwikkeling en de groei van uw hond. Het vlees is niet verhit geweest (diepgevroren) zodat de natuurlijke eiwitten, vetten en koolhydraten behouden zijn gebleven en daarmee de ideale energieleverancier is voor uw hond. Het bevat dan ook alleen natuurlijke anti-oxidanten.

 

Royal Dogfood bevat ook geen geur-, kleur-, en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Uw hond krijgt dus een veel meer natuurlijkere voeding wat zich ook zal uiten in een beter maag-darmstelsel. Omdat het voer ook beter wordt verteerd zult u merken dat uw hond niet alleen minder maar ook een betere ontlasting heeft. Daarnaast is Royal Dog Food, omdat het geen granen bevat, ook nog eens glutenvrij waardoor de kans op allergieën nihil is.

Kortom uw hond krijgt kwalitatief zeer goede en verantwoorde voeding voor een betaalbare prijs!

U geeft gemiddeld 25 gram per kg lichaamsgewicht van de hond!

Een volwassen hond van 60 kg krijgt dus 1,5 kg per dag.

Een hond van 20 kg ‘slechts’ 500 gram.

Onze adviezen voor Royal Dog Food:

  • Geef minimaal 5 dagen per week een kompleet versie van Royal Dogfood (Vlees kompleet of Vlees/Pens kompleet).
  • Maximaal 2 dagen per week een enkelvoudige maaltijd (hart, pens, vlees, kip, etc)
  • Geef het voer op kamertemperatuur. U kunt het voer bij voorkeur in de koelkast laten ontdooien, veelal is het na 36-48 uur niet meer bevroren. U kunt het ook ’s ochtends uit de koeling halen en dan is het in de middag op kamertemperatuur.
  • U geeft gemiddeld 25 gram per kg lichaamsgewicht van de hond, een volwassen hond van 60 kg krijgt dus 1,5 kg per dag. Een hond van 20 kg ‘slechts’ 500 gram.
  • Een puppy dient in het begin extra voeding (+10 gram per kg lichaamsgewicht) te krijgen voor de groei en botontwikkeling. Zodra de pup uitgegroeid is kan op de normale volwassen hoeveelheid over gegaan worden. Afhankelijk van type/soort hond varieert dat van 6 tot 12 maanden.

Richtlijnen

 

De genoemde hoeveelheden voor volwassen honden zijn richtlijnen, want niet iedere volwassen hond is hetzelfde, beoordeel daarom ook uw hond vooral op zicht. Een getailleerd middenrif en licht zichtbare ribben tijdens het lopen zijn een goede indicatie van een goed gevoede hond.

Voorkom te allen tijden dat uw hond te dik wordt, daar zal uw hond uiteindelijk meer klachten van ondervinden.

Als u van brokken overgaat op Royal Dog Food bestaat de kans op een soort ontgiftingsproces in het lichaam van uw hond. Uw hond heeft lange tijd vooral veel granen en vezels gegeten waardoor er andere maagzuren zijn ontstaan. Uw hond kan daarom een beetje diarree krijgen de eerste dagen maar dat gaat vanzelf over.

Ga geleidelijk in 1 week over van brokken naar Royal Dog Food door een deel brokken te vervangen door het verse vlees. Per dag dient de verhouding brokken minder te worden zodat u na 3-4 dagen de helft brokken/helft vlees kunt geven. Na 6 dagen kunt u volledig Royal Dog Food geven. U zult gaan merken dat uw hond minder en een betere ontlasting krijgt naarmate u overgaat op Royal Dog Food.

Indien u nog vragen heeft over Royal Dog Food, stuurt u ons dan gewoon een mailtje. Binnen 24 uur krijgt u sowieso antwoord.